Papp Kata

Jézuska és pornó

2016. december 23. - KatusP

Zalán 11 éves. Hófehér arccal, ujjait tördelve, zavarodottan álldogál apja előtt. Apa kezében Zalán mobilja, aki már tudja, nincs menekvés. Bánja már, a francnak kellett megnyitni azt a valamit. Pláne rákeresni Minecraft-szex és GTA-szex címszóval. Ki gondolta, hogy ezek a szülők ilyen profik? Hogy rájönnek azonnal? Szex, mindig csak az a szex. Mi az egyáltalán??korhataros_800.jpg

Zalán kétségbeesésében tagad, de hát ilyen dolog ez. Apja szigorú, eltiltja minden műszaki eszköztől egy időre, anyja meg szívvel-lélekkel magyarázza, hogy a férfias, igaz pasik vállalják a felelősséget a tettükért. Bátran, emelt fővel, akkor is, ha büntetés jár érte. Nagy beszélgetések ideje ez: - Kisfiam, a szex nem rossz dolog, az életed része lesz, de kérlek, amíg nem vagy elég érett hozzá, ne foglalkozz vele, ne pornóval kezdd, nem ezért adtuk a kezedbe a fél világot az internettel, kérdezz, mindenre válaszolunk, de haladjunk lépésről lépésre, rendben? Rendben. Zalán bólogat. Még a vacsoránál is lóg az orra. Furcsa, testidegen hangulat leng az asztal körül, pedig itt a karácsony, már áll a fa, kezdhetik díszíteni közösen. Zalán cserfes kishúga levegővétel nélkül tolja a sztorikat a pörkölt fölött, majd amikor ahhoz a részhez ér, hogy: - Ismerem a Mikulás összes kulisszatitkát! – Zalán rémülten kapja fel a fejét. Micsoda? Nem volt még elég mára a megrázkódtatás? És a 9 éves folytatja.

- Tudom ám, hogy azért néztétek meg a neten azt az autópályás játékot, mert ti veszitek, nem a Mikulás hozza! Mert nincs is Mikulás!

Zalán megütközik, eddig nem sírt, de ez azért övön aluli volt. Kérdőn néz Anyára, akinek pillanatnyilag, szorult helyzetében nincs más választása, rábólint az igazságra. Zalán kitartóan ragaszkodik a saját csodájához, az az övé, neki az jár! Igen? Akkor ki tette az ajtó elé azt a sok ajándékot?? Ki csengetett? Senki nem járt az utcán! Szétnéztünk!!

(Szembe sövény mögött, fagyos földön hasalva, csak kuporgott ott valaki… a szerk. )

Anya gyomorgörccsel fürdet, altat. Csendes már a ház, csak Zalán forgolódik. Az nem lehet…nem lehet…-zakatolnak a gondolatai. Anya mellé bújik egy kis altatós-simogatós lehiggadásra.

- Kisfiam, ti még nem beszélgettetek erről az osztályban? Ennyire fáj neked ez a Mikulás-dolog?

- Fáj. De csak egy kicsit. Azért nem annyira, mert tudom, hogy legalább a Jézuska létezik…

 

Kisfiú. Nagyfiú. Jézuska és YouTube pornó.

A bejegyzés trackback címe:

https://pappkata.blog.hu/api/trackback/id/tr6212069203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása