Papp Kata

Téli gumi, forralt rum

2016. november 18. - KatusP

Februárban születtem, de gyűlölöm a hideget. Ok, a havas Karácsony rendben van, meg a forralt boros főtéri esték a díszkivilágításban, de az egyéb járulékos téli szenvedésektől kiráz a hideg. Szó szerint. Egy ideje viszont bejön a városi Advent. cup-of-mulled-wine-with-spices.jpg

Történt ugyanis, hogy Maszat gimnáziumi nyílt napra volt hivatalos a felvételi előtt. Komolyan, majdnem bőgtem meghatottságomban, hogy már ekkora, el is kísértem hát, hogy újra folyosói tornaterem-szagot szívhassak a tüdőmbe. Volt egy lyukas óránk két bemutató tanítás között, így kimentünk a Dobó térre, ahol már ébredezett a karácsonyi vásár. Vesztemre délelőtt tízkor csak az italos bódék voltak nyitva. Az eső is szakadt, fáztunk is Maszattal betyárul, fel is kellett dolgoznom a kisgimnazista élményt...ittam hát éhgyomorra egy Csínyrederítő nevű italt (4 cent rum, 2 cent pálinka forralt borban), ami azonnali hatállyal átdobott az élet pink oldalára. Hirtelen csillámos ónos eső hullott alá a szürke felhő-égből, a török lovasszobor pedig kacagva vágtatott el a vár irányába.Totális hűbazdmeg flash-ben volt részem, ami nem lett volna probléma, ha nincs még hátra egy bemutató óra. De volt. Életemben olyan jól nem szórakoztam, mint ezen az angol órán. Ami lehetett volna mongol is akár, mert átmenetileg abból is perfekt voltam. 

Ma viszont, amikor valójában még nincs se Advent, se csillámfények, csak a téli gumi cserére időpont, a kerekek biztonsági csavarjait ellenben elvitte a tavalyi hó, vagy mittudomén, telefonálni kellett a szervizbe.

- Jó napot kívánok, téli gumi cserére van időpontunk, de sajnos nem találjuk a csavarokat.

- Miért, hol vannak?

- Ezt próbáljuk magunk is kideríteni, a viszonylag magas intenzitású garázs-kuplerájban.

 - Mi? Tessék?

- Nincs meg a csavar.

- Annak meg kell lennie.

-Igen, magam is így érzem, és kérem ne mondja meg a férjemnek, hogy nem találom.

- Mi? Megvan az! A csomagtartóban.

- Sajnos nincs ott, mert gyerekágyat szállítottunk, és...

- Mi mindig oda tesszük. Tavaly is.

És letette. Most kínoz a bizonytalanság. Mit nem adnék inkább egy jó kis ónos esős bódélátogatásért.

A bejegyzés trackback címe:

https://pappkata.blog.hu/api/trackback/id/tr6811969781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása