Papp Kata

Hogyan kattanjunk be rögtön hétfőn?

2016. november 21. - KatusP

A nap, amikor Kisbaba izomból lefejeli a földet, mert kanapéról leugrós, csikizős játékban vesz részt, és egyéb események

roze.jpg

Kisbaba fejre esett. Ritkán esik fejre, amióta mi őrizzük otthonunkban, bő 2,5 éve, csak olyan kétszer-háromszor tette meg, viszont látványos eredményekkel büszkélkedhet, hegek, dudorok, pápaszem-haematóma, és ez a mai nap... amikor le kellett alapoznom a homlokán a sárgászöld részt, hogy az ovis beiratkozáson ne keltsen gyanút.... Pedig úgy vigyázunk rá. De nem tehet róla: egyrészt szabadságharcosnak született, másrészt utánozza a nagytesókat, harmadrészt meg van egy ilyen szabályokhoz nehezen köthető anyai rokona, akinek állandóan pukkasztania kell polgártársait, meg ilyenek. Nehéz a Kisbabának. Nővére a múlt héten törte rommá magát utcai szaladgálás keretében, ő hozta a kéthavi átlagot. Most, hogy bevarasodott mindene, lassan kezdhetem indítani a visszaszámlálót újra. "Mer tiszta anyja" szokták mondani. Ezek a lányok... Az anyjuk volt ilyen szeleburdi kislány, és hát nagylánynak sem lett konszolidáltabb a helyzet. Hálistennek.
Viszont ma hétfő van, és ha hétfő, akkor:
4.27 felébredek. A hétvégi kongresszuson megtudtam, hogy a fölösleges hajnali ébredés a 40+ jellemzője. 4.57 visszaalszom kicsit, muszáj még, muszáj! 7.05 rémült ébredés újra. Síri csend. Uram horkol. Az életben először nem ébred fel Kisbaba korán, hogy jelezzen. Kirohanok, a bokámat szétrúgom a radiátor sarkában. 7.05.43 Mindenkit egyesével kirángatok az ágyból, ruhákat a szőnyeg közepére dobálom a szekrényből, lefutok reggelit készíteni. 7.09.27 Kiabálok: Fisuuuu! Kussol. Maszaaaat! Megbök. Már ott áll mellettem, tartja a fésűt. 7.09.37 copf kész. Kiabálok Fisuuuu! Lejön. Zokni, pulcsi a kezében, többi rajta. Félsiker. 7.13 Kisbaba tej, cumisüveg. 7.15 szobati pogácsa, víz. Anya, azt mondtad tegnap, hogy tejbegríz lesz a reggeli! Jól van, majd holnap! Sulis uzsicsomag kész. Kulacsok kész. 7.19 Reggeli pipa. Gél, vitamin, úszócucc. 7.21 Tegnap itthon maradt Fisu iskolaköpenye, most vasalom, kurva vasaló 40 dkg vízkövet köp az anyagra, belenyomom. 7.22 levakarom. 7.24 gyerekek fogmosás. Uram mackógatyát húz, szállítmányozás után még hazajön, autószervizt lemondja, nem ér oda 8-ra Debrecenbe. 7.26 Fisu, vedd fel a zoknidat! Cipő! Pulcsi! 7.27 Fisu, reggelid ott maradt! 7.28 duzzogva betömi. Újra fogat mos, mert tanárnéni azt mondta. 7.30 A férjem nem talál valamit. Mindegy is, mit. 7.31 Fisu, vitamin! Cipő! Kabát! 7.35 ajtón kívül. 7.36 hívom a férjemet: a lányunkat az uszodába kell vinni! Satufék, hallom, majd padlógáz az uszoda felé. 7.37 Kisbaba bekakil, ül rajta békésen. És kiabál: Kockásfülűt nézek!! Nem-nem! Először tisztába teszlek! 7.37 Kisbaba ordít: nem akaroooook zuhanyozni!!! 7.39 végre kávézhatok! Vagyis...Babó odafut az asztalhoz és a tegnapi maradék rozét a kávémba dönti. 7.40 új kávét főzök, tej elfogyott, van főzőtejszín. Mindegy, koffein. 8.00 Uram újra itthon. Katuskám, temetésre megyek. Öltönyöm van? (!!!!!!) Mit vegyek fel? Fekete övem van? Ez az ing fekete? Van fekete ingem? Az öv lötyög rajtam. Az az öltöny, amit Szegedre vittünk? Hova tetted? A szekrénybe? Hova? Öltönyök közé? Miért van ilyen kevés fekete zoknim? Hova lettek a zoknik? 8.30 elindul. Visszaszól: temetés után keresek egy Depeche Mode koncertet, úgy vagyok öltözve, ne várj este! Vegyél ma fekete zoknikat! Puszi!
Szóval hétfő van. Fisu indulás előtt egy elképesztően nagyot zuhant a konyha kövön, ahogy rohant kifelé. Még csúszott is két métert fekve, és úgy maradt. A feje fél centire állt meg a szekrénytől. Basszus. Annyira megijedtem, rohantam, ölembe kaptam 11 éves óriás testét és szólongattam: Fisu, Fisukám, Úristen fiam!!
Akkor a fiam felállt. Hanyagul mosolygott.
- Nyugi anya, a műesést gyakorlom, hogy szabadrúgást kapjak.

Most töltöttem egy hétfői rozét magamnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://pappkata.blog.hu/api/trackback/id/tr511930541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása